Τμήμα Γεωπονίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων_ Διοργάνωση ημερίδας ερευνητικού έργου «Χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων Π.Ο.Π – Π.Γ.Ε της Ηπείρου, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητά τους»_ 28.05.2025 στην Αρτα
Στο πλαίσιο του έργου TREATS «Χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Ηπείρου, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα τους», το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα ως διοργανωτής, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην «Τελική Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025 και ώρα 18:00-20:00 στο Επιμελητήριο Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου, Άρτα).
Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανάδειξη και πρακτική εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών που συμβάλλουν στην ιχνηλασιμότητα εμβληματικών προϊόντων, όπως η φέτα, επιλύουν θέματα αντιστρατήγησης των κανονισμών παρασκευής ΠΓΕ και ΠΟΠ τυροκομικών προϊόντων και δημιουργούν ευκαιρίες ανάδειξης των αυθεντικών τροφίμων του αγροδιατροφικού τομέα, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σημασία της διασύνδεσης έρευνας και παραγωγής, καθώς και στην προσπάθεια ανάπτυξης και εφαρμογής νέων παραγωγικών προτύπων και μεθόδων πιστοποίησης των ανώτερα ποιοτικά τροφίμων ζωικής προέλευσης.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Ημερίδας.
Downloads: