αρχική σελίδα
Σάββατο, 26 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

EXPORT-CO.EU
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
 
FAQs   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιχειρήσεις που Υποχρεούνται να Αναστείλουν προσωρινά την δραστηριότητά τους. (ΦΕΚ 915/Β/17.03.2020)
18/03/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 17/03/2020 εκδόθηκε η αριθμ. 19024 (ΦΕΚ 915/Β/17.03.2020) Απόφαση Προσωρινής απαγόρευσης Λειτουργίας συγκεκριμένων επιχειρήσεων, από τις 18/03/2020 έως και τις 31.03.2020.

Στην Απόφαση αναφέρονται αναλυτικά οι ΚΑΔ (κωδικοί δραστηριότητας επαγγέλματος) που υποχρεούνται να αναστείλουν την λειτουργία τους ΑΛΛΑ και οι πιθανές εξαιρέσεις, που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Α.  Επισημαίνουμε όμως ότι:
1) Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν και ΚΑΔ που δεν αναφέρονται στην Απόφαση, ή λειτουργούν με τις αναφερόμενες εξαιρέσεις τότε μπορούν να λειτουργούν νομότυπα. Π.χ. Λιανικό εμπόριο σιδηρικών ΚΑΙ Χονδρικό εμπόριο σιδηρικών = Απαγορεύεται η λειτουργία λιανικής (εκτός κι αν γίνεται με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό εμπόριο) ΑΛΛΑ επιτρέπεται η χονδρική πώληση, για την τροφοδοσία δηλαδή άλλων επιχειρήσεων.

2) Πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρείται τους όρους που έχουν ορισθεί για την κοινή ασφάλεια και οπωσδήποτε όχι περισσοτέρων του ενός πελάτη ανά 10 τμ. με ελάχιστη απόσταση τα 2μ μεταξύ τους.

Β.  Προτρέπουμε τις επιχειρήσεις που δύνανται να λειτουργούν, να διαθέτουν στην κατοχή τους, προς επίδειξη στα ελεγκτικά όργανα, αφενός την εικόνα της επιχείρησης τους στο ΤΑΧΙΣ όπου εμφανίζονται οι ΚΑΔ τους και αφετέρου την συνημμένη Απόφαση που αναφέρει την εξαίρεσή τους ή δεν μνημονεύει καθόλου την δραστηριότητά τους.

 

Δείτε την σχετική απόφαση πατώντας εδώ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή