αρχική σελίδα
Πέμπτη, 24 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

EXPORT-CO.EU
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΑ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μελέτη σχετικά με το κυπριακό φορολογικό σύστημα και τις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδος - Κύπρου στο φορολογικό τομέα.
19/02/2014
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


Παραθέτουμε μελέτη που λάβαμε από την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία, υπό τον τίτλο «Το κυπριακό φορολογικό σύστημα: Λειτουργία και Αποτελεσματικότητα» και εκτελεστική σύνοψη αυτής που εκπονήθηκαν από ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καθιερωθείσας από πέρυσι συνεργασίας του Γραφείου μας με το πρόγραμμα ΜΒΑ του προαναφερθέντος Τμήματος του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία ως στόχο έχει την εκπόνηση μελετών οικονομικού περιεχομένου που να αφορούν στη συνεργασία Ελλάδος - Κύπρου. Ειδικότερα, η ως άνω μελέτη προβαίνει σε συγκεκριμένες προτάσεις για δυνητικά πεδία συνεργιών ελλαδικών και κυπριακών φορολογικών υπηρεσιών, όπως η δημιουργία κοινής ενοποιημένης βάσης φορολογίας επιχειρήσεων και η υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος περιουσιολογίου κοινών φορολογουμένων.

Κρίνεται σκόπιμο να σημειωθεί ότι οι συγγραφείς της μελέτης βραβεύθηκαν για το έργο τους με χρηματικό έπαθλο, χορηγός του οποίου ήταν η 'Alpha Bank' Κύπρου. Η πρακτική της βράβευσης της καλύτερης μελέτης που εκπονείται στο πλαίσιο της προαναφερθείσας συνεργασίας, σχεδιάζεται από το Γραφείο μας να καθιερωθεί και να επαναληφθεί και του χρόνου, προκειμένου να λειτουργήσει ως κίνητρο προσέλκυσης των καλύτερων φοιτητών του προγράμματος.        

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
EXECUTIVE SUMMARY
Το Κυπριακό Φορολογικό Σύστημα: Λειτουργία και Αποτελεσματικότητα.