αρχική σελίδα
Πέμπτη, 24 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

EXPORT-CO.EU
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΑ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Γραφείο ΟΕΥ Σκοπίων_Νέοι κανονισμοί για επαγγελματίες οδηγούς - Περί αδειών και πιστοποιητικών από τον τομέα των μεταφορών και των κατασκευών
08/04/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 

Νέοι κανονισμοί που αφορούν στον χρόνο οδήγησης και ανάπαυσης των επαγγελματιών οδηγών - Σε ισχύ, κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άδειες και πιστοποιητικά από τον τομέα των μεταφορών και των κατασκευών που έχουν λήξει

Προς εξασφάλιση της ταχύτερης ροής αγαθών και υπηρεσιών και μείωση της αναμονής στα σύνορα και τις στάσεις ανάπαυσης, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βόρειας Μακεδονίας, κ. GoranSugareski, ανακοίνωσε νέους κανονισμούς που αφορούν στον χρόνο οδήγησης και ανάπαυσης των επαγγελματιών οδηγών, κατόπιν αιτήματος των μεταφορέων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ο ημερήσιος χρόνος οδήγησης από τις 9 ώρες που είναι σήμερα αυξάνεται σε 11 ώρες, ο εβδομαδιαίος από 56 σε 60 ώρες, ενώ ο συνολικός χρόνος σε δύο συνεχόμενες εβδομάδες από 90 αυξάνεται σε 100 ώρες.

Αντί για το συνηθισμένο διάλειμμα 45 λεπτών μετά από 4,5 ώρες οδήγησης, οι οδηγοί καλούνται τώρα να κάνουν διάλειμμα μετά από 5,5 ώρες οδήγησης. Αυτό μειώνει την ημερήσια ανάπαυση των οδηγών από 11 σε 9 ώρες.

Επίσης, η Κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση ισχύος για όλη τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, για τις άδειες και τα πιστοποιητικά από τον τομέα των μεταφορών (επαγγελματικής επάρκειας του οδηγού για συμμετοχή σε διεθνείς οδικές μεταφορές και σχετικά με τη μεταφορά επικίνδυνων ουσιών), καθώς και για τις άδειες και εγκρίσεις (προετοιμασία και αναθεωρήσεις αστικών σχεδίων) από τον τομέα των κατασκευών, που έχουν λήξει. Ειδικότερα, οι άδειες από τον κατασκευαστικό τομέα θα ισχύουν επιπλέον για 60 ημέρες από την ημερομηνία λήξης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. ιστοσελίδα Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βορείου Μακεδονίας, http://www.mtc.gov.mk/vesti/Sugareski-Go-olesnuvame-rabotenjeto-na-transportnite-i-gradezhnite-kompanii-.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή