αρχική σελίδα
Τετάρτη, 23 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

EXPORT-CO.EU
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΑ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΛΣΤΑΤ_Έρευνα για τις προσδοκίες των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων το έτος 2020
17/01/2020
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διενεργεί, αυτή την περίοδο, μία νέα έρευνα σχετικά με τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τις εξαγωγές που θα πραγματοποιήσουν κατά το έτος 2020, με σκοπό την αξιοποίησή της για την ανάδειξη τρόπων ενίσχυσης της εξωστρέφειας των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΛΣΤΑΤ προχωρά στην ανάπτυξη ενός νέου στατιστικού θεματικού πεδίου που έχει ως στόχο τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων που αφορούν στην αποτύπωση των τάσεων των εξαγωγών για το επόμενο διάστημα.

Ο τομέας των εξαγωγών επελέγη λόγω:
- της ιδιαίτερης σημασίας που έχει για την ελληνική οικονομία και
- της ανάγκης που υπάρχει για χάραξη στοχευμένων πολιτικών και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα οδηγήσουν στην τόνωση των εξαγωγών της Ελλάδας αλλά και στη διευκόλυνση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων.

Το web ερωτηματολόγιο που έχει σχεδιαστεί, είναι σύντομο και περιλαμβάνει ερωτήματα που καλύπτουν τα βασικά θέματα - παραμέτρους για την αξιολόγηση των βραχυπρόθεσμων προοπτικών για τις εξαγωγές, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΕΛΣΤΑΤ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η έρευνα απευθύνεται, κατ’ αρχάς, σε δείγμα εξαγωγικών επιχειρήσεων, στις οποίες έχει ήδη αποσταλεί το ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση.

Παρακαλούνται όσοι τυχόν έχουν λάβει το ερωτηματολόγιο, να το συμπληρώσουν έως 31 Ιανουαρίου 2020, και να παράσχουν τα στοιχεία που ζητούνται, προκειμένου να παραχθούν αξιόπιστα αποτελέσματα τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για τη δρομολόγηση αποτελεσματικών εξαγωγικών πολιτικών.

Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτεται η σχετική επιστολή της ΕΛΣΤΑΤ που απέστειλε στις εξαγωγικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο δείγμα.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΕΛΣΤΑΤ - Προσδοκίες των Ελληνικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων