αρχική σελίδα
Σάββατο, 26 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

EXPORT-CO.EU
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΑ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΙΕΑΔ_Μηχανισμός Διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας - Ετήσια Έκθεση 2019
31/07/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Η Ετήσια Έκθεση 2019 του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας δημοσιεύεται με εντελώς καινούργια μορφή. Ήδη εδώ και 2 χρόνια η Έκθεση είχε απεκδυθεί τη μορφή πολυσέλιδου τόμου. Οι πολυάριθμοι πίνακες και τα διαγράμματα είχαν αντικατασταθεί από περιορισμένο αριθμό διαδραστικών πινάκων με πολλαπλές διαστάσεις (φίλτρα), που επέτρεπαν στον χρήστη να επιλέγει και να αναδεικνύει τη συγκεκριμένη μεταβλητή, χρονική περίοδο και χωρική ενότητα που τον/την ενδιέφεραν. Σήμερα, η Έκθεση έχει μια ακόμα πιο συμπτυγμένη και εύχρηστη μορφή, αξιοποιώντας περαιτέρω το προηγμένο λογισμικό απεικόνισης που χρησιμοποιεί. Όλη η πληροφορία για τα μεγέθη της αγοράς εργασίας, ενώ είναι αισθητά μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, είναι ενσωματωμένη σε 1 μόνο διαδραστικό πίνακα που συνθέτει τις κύριες βάσεις δεδομένων που αξιοποιεί ο μηχανισμός (ΕΛΣΤΑΤ, ΕΡΓΑΝΗ, ΟΑΕΔ, ESCO).

 

Πιο συγκεκριμένα μελετώντας το διαδραστικό πίνακα ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για:

Την αγορά εργασίας στην Ελλάδα για το διάστημα 2011-2018 με δεδομένα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Τη μισθωτή εργασία στην Ελλάδα από το 2014-2018 με δεδομένα του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Την εγγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα για το έτος 2018 με δεδομένα του ΟΑΕΔ.

Τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες με δεδομένα της ESCO

 

Στο τέλος κάθε ερώτησης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το κουμπί «Πιέστε εδώ» και να περιηγηθεί στον αντίστοιχο διαδραστικό πίνακα, έτσι ώστε να εντοπίσει όλα τα δεδομένα που χρειάζεται για να απαντήσει στο εκάστοτε ερώτημα, αλλά και να εξειδικεύσει την ανάλυση όπως ο ίδιος επιθυμεί.

 

Κάτω δεξιά δίνεται η επιλογή στον χρήστη να κάνει full screen στον διαδραστικό πίνακα ώστε να του εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες με μεγαλύτερη ευκρίνεια, να κατεβάσει (download) τον πίνακα σε μορφή Image, PDF και PowerPoint καθώς και να τον κοινοποιήσει (Share). Επίσης, υπάρχουν οι επιλογές Undo, Redo και Reset. Συγκεκριμένα, με τις επιλογές Undo και Redo ο χρήστης μπορεί να αναιρέσει και να αντιστρέψει γρήγορα τις τελευταίες του ενέργειες, ενώ με την επιλογή Reset μπορεί να επαναφέρει την πληροφορία του διαδραστικού πίνακα στην αρχική της κατάσταση, σβήνοντας το ιστορικό των προηγούμενων ενεργειών.

 

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2019 ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Επιπλέον, στον δικτυακό τόπο του Μηχανισμού (https://lmd.eiead.gr), πέρα από την Ετήσια Έκθεση, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερώνεται για τις ερευνητικές εξελίξεις στο πλαίσιο του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή