αρχική σελίδα
Τετάρτη, 23 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Νέο βίντεο προβολής του Νομού από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

EXPORT-CO.EU
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΧΡΗΣΙΜΑ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο_Δημιουργία Οδηγού Εξαγωγής Τροφίμων στην Ιαπωνία
21/06/2017
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκυο ενημερώνει ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.japan-greece-business.gr/trofima έχει δημιουργήσει οδηγό εξαγωγής τροφίμων στην ιαπωνική αγορά. Ο οδηγός αποτελεί ενότητα του επιχειρηματικού οδηγού για την Ιαπωνία και είναι προσαρμόσιμος για πρόσβαση και από έξυπνα τηλέφωνα ή ταμπλέτες. Επίσης, έχει αναρτηθεί στο www.agora.mfa.gr .

Περιέχει πρακτικές πληροφορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο εξαγωγέας καθώς και τρόπους προσέγγισης της αγοράς όπου αναφέρεται το εκτιμώμενο κόστος κάθε επιλογής.

Οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών προς την Ιαπωνία σημείωσαν αύξηση κατά 13,2% το 2016 έναντι του 2015, φθάνοντας σε αξία τα 19,1 εκ.€ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οκτώ από τις δέκα πρώτες κατηγορίες σημειώνουν αύξηση. Κυριώτερες κατηγορίες είναι τα παρασκευασμένα λαχανικά και φρούτα, το ελαιόλαδο και τα παρασκευάσματα δημητριακών.

Σημειώνεται ότι με βάση την ιαπωνική στατιστική υπηρεσία το ύψος εξαγωγών μας ήταν 22,4εκ.€, με τις κυριώτερες αποκκλίσεις να παρατηρούνται στα παρασκευάσματα λαχανικών και το ελαιόλαδο, όπου η ιαπωνική πλευρά.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή