αρχική σελίδα
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

EXPORT-CO.EU
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
 
ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου Ο Άγιος Δημήτριος_Εκδήλωση Μυσταγωγών Σου, Κύριε_Θέατρο Εστία, Ηγουμενίτσα_17.04.2019
12/04/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 PROSKLISI-2312323_F17214.jpg

 

Η συνταρακτικότερη εβδομάδα της ανθρώπινης ιστορίας....... η Μεγάλη Εβδομάδα.
Μια Εβδομάδα βαθύτατα θεολογική και ιδιαίτερα κατανυκτική αποτελεί πηγή ανανέωσης και ψυχικής καθάρσεως για όλους τους χριστιανούς.
Μία μυσταγωγική πορεία στη βίωση του σωτήριου Πάθους του Χριστού μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα .

Μια εκδήλωση πρόγευση των μεγάλων γεγονότων των Παθών του Κυρίου μας μέσα από το λόγο, τους ψαλμούς και την μουσική την Τετάρτη 17 ΑπριλίουΩρα 20:00 στηΘεατρικήΑίθουσα Εστία ( Πρώην Ε.Ι.Ν.)

Μια πνευματική μέθεξη στο μυστήριο του Σταυρού μέσα από τον μελίρρυτο λόγο του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ. Μεθόδιου Ντελή ώστε να απολαύσουμε την εκ των ένδον θέα και μνήμη των γεγονότων των τελευταίων ημερών της επί γης παρουσίας του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Μια κατανυκτική ατμόσφαιρα όπου ο Χοράρχης και Πρωτοψάλτης κ. Αναστάσιος Δηλαβέρης με τα μέλη της χορωδίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας θα προσπαθήσουν να μας δώσουν μία πρόγευση από τα κορυφαία γεγονότα του Κυρίου μας, ψάλλοντας δογματικής πυκνότητας επιλεγμένους ύμνους από όλες τις ημέρες της Μ. Εβδομάδος, θρηνητικού χαρακτήρα, και εγκώμια για τα Θεία πάθη από το κατανυκτικό τροπάριο «ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός», μέχρι το Αναστάσιμο Δοξαστικό «Αναστάσεως ημέρα» .

Μια καθηλωτική απόδοση πένθιμων εμβατηρίων η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας σε κλίμα κατάνυξης και μυσταγωγίας εμπνευσμένη από το Θείο Πάθος υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Κων/νου Τζάνη

Σε όλο αυτό το θρησκευτικό ταξίδι θα απαγγέλλονται από μέλη της Χορωδίας επιλεγμένα αναγνώσματα ποιητικής ομορφιάς από τον Κατηχητή Γεώργιο Ματρακούκα ώστε να ανοίξει η πόρτα της καρδιάς μας να μην μείνουμε στο συναίσθημα, να μην μείνουμε στο παροδικό δάκρυ της Μ. Παρασκευής , 
Ας αφήσουμε τις μελωδίες και τα κείμενα να μιλήσουν, συμβολικά και κατανυκτικά σε μια περιδιάβαση του Θείου Πάθους να συνοδοιπορήσουμε μαζί με τον Χριστό ο οποίος έρχεται προς το εκούσιων πάθος.

 

Facebook event:  https://www.facebook.com/events/2342544465982870/

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή